maandag 27 september 2010

Therapie op eiland Het Hooft.

Ik had zin om weer een keer alleen te gaan overnachten / kamperen op eiland het 'Hooft' waar ik al zo vaak ben geweest. Ik ben jaloers op de zweden die vlak bij hun huis kunnen kiezen uit talloze mooie onbewoonde eilandjes waar kamperen is toegestaan. In het overvolle Nederland is dit eigenlijk niet meer te vinden.
De weersverwachting voorspelde 'wisselvallig', weinig keus maar goed genoeg voor mij. Ik kon pas halverwege de middag weg. Een serieuze kanotocht was het niet maar daar ging het me ook niet om. Het is me de laatste tijd weer véél te druk, even ontsnappen en een rust ervaren die ik zelfs thuis niet meer kan vinden.


Het Hooft weergeven op een grotere kaart
Het eiland ligt in het IJmeer niet ver van Amsterdam.


Het Hooft weergeven op een grotere kaart
Mijn favoriete plekje ver van de aanleg plek voor jachten aan de andere kant. Alleen bij harde westenwind is dit een slechte plek. Er is eigenlijk nooit iemand, door de ondiepte en stenen is hier aan land gaan voor motorboten gelukkig geen optie.

Ik ben vertrokken van een strandje vlakbij de Hollandse brug. Recht vooruit zie je het Hooft al liggen. Prachtig nazomer weer, dat had me op het laatste moment doen besluiten om toch te gaan.

Eerst zien en dan geloven......, gelukkig, m'n plekje is vrij!
Gauw mijn tentje opbouwen en nog even in de zon zitten.
Vanaf mijn tent het eiland richting zuid oosten. De volgende foto is de andere kant op.
Ik heb ook m'n BBQ weer meegenomen. Eigenlijk is dit uit den boze als je op al je bagage qua volume zit te mierenneuken (de spellingcorrector verbeterde zelfs dit laatste woord, geweldig!) maar......., het is gewoon leuk én lekker om te barbecueën. En..., je kan er na het eten als de kooltjes nog steeds gloeien er een beschaafd kampvuurtje van maken, ook dat is leuk!

Dat bedoel ik!

Vanaf mijn plekje kan je de toren bij het Amstelstation in Amsterdam zien. De zon gaat, net rechts ervan, onder.

's Nachts was het begonnen met zachtjes te regenen, de wind was gedraaid naar het westen. Mijn slimme tentje heeft een ingang aan beide kanten. Ik verhuis 's ochtends naar de andere kant en span de tarp erbij om droog te kunnen ontbijten.

Door de gedraaide wind spoelt zelfs nu, eind september, de blauw-alg nog aan. Iedere zomer is het weer raak. Heel erg jammer, vroeger was het water hier prima en ging ik zwemmen.

Alles is weer ingepakt en weer terug naar huis, de lichte regen gaat onverminderd door. Het maakt me niet uit.

Een zelfportret, op de achtergrond het eiland. Mijn korte ontsnapping uit het dagelijkse leven is bijna ten einde. Ik heb genoten van het 'helemaal niets'. De rust, geen gezeur aan m'n kop, niemand die iets van me wil, ik heb 9 uur geslapen! De wereld ver weg, daarom had ik geen radio mee, geen MP3 speler, zelfs de marifoon thuisgelaten. Helaas was wel mijn mobiele telefoon mee, dat kan nou eenmaal niet anders wegens familie, maar ik ben gelukkig maar 2 keer gebeld.
Ik heb dit af en toe nodig, even in mijn eentje van de aardbodem verdwijnen!

Nog even iets volkomen anders. Ik heb een website gemaakt voor de band waar ik in speel omdat we binnenkort een nieuwe CD uitbrengen. www.mrreviewska.com

2 opmerkingen:

Unknown zei

Dag Arne,

Morgen vertrek ik van af Muiderberg in jou stijl. Bedankt voor je verslag, het bevestigt mijn verwachtingen. Ook ik maak een "analoge " tocht van meerdere dagen. Mijn tent bestaat uit een dekzeil van 6m bij 4m dat ik kan gebruiken voor het maken van een tarp-tent. De haringen heb ik van bamboe gesneden, ik gebruik 1 paaltje en wat touw. Verder heb ik mijn skates aan boord zodat ik boodschappen kan doen wanneer ik in de buurt van een plaatsje kan aanmeren. Mijn mobiele nummer is onbekend. Ik heb een gaspitje, water en wat proviand. Ik stel me er veel van voor, temeer omdat ik deze zomer veel tijd heb. Wanneer dat voor jou ook geldt: mijn kano is 2 persoons, misschien is het leuk om een tochtje te delen. Groeten, Onno.

jan90110 zei

Leuk Arne, ik checkte of ik op Hooft mag slapen en kwam zo op jouw pagina. Ik vertrek vanaf de kanoclub in de Eemhaven richting Hoorn en Medemblik. Dus wildkamperen. Ik heb ook een Prion, dezelfde als jij, erg tevreden over.

Grts, Jan