vrijdag 5 november 2010

Hilleberg Akto

Ik weet het, ik ben ziek! Materiaal freak, koop verslaafd, zeg het maar, ik heb er geen weerwoord op. Ik heb vandaag een kleine trekkers tent gekocht, een Hilleberg Akto.

Als je al een aardige collectie tenten hebt moet er toch een excuus zijn....., en die is er ook!

Ik ben af en toe bijna jaloers op Joan en DJ die naar exotische gebieden vliegen met hun vouwkajak en lekker in het zonnetje zitten als het weer in Nederland bagger is.
Ik ga me ook wat meer instellen op locaties waar ik heen ga vliegen in de toekomst, mijn vouwkajak de Triton Ladoga (18kg) gaat dan mee met een minimale uitrusting. In dit kader past het nieuwe tentje.
De Hilleberg Akto is een 1.5 kg, 1 persoons tentje waar je, in de kleine voorruimte bij slecht weer desnoods met jeTrangia setje nog kan koken. Uiteraard heb ik op internet mijn huiswerk gedaan en deze tent komt 'cum laude' uit alle testen.
Ik heb hem gekocht bij de Zwerfkei in Woerden. Dat is een hele gevaarlijke winkel want ze hebben daar zoveel leuks.....! Ik heb me kunnen inhouden, behalve de tent heb ik nog een soort afgiet deksel voor mijn Trangia setje gekocht die je ook als snijplank, bord, etc kan gebruiken. Ze hadden er ook van die afsluitbare bakjes met vier clips die geweldig zijn. Ik heb er al een aantal maar heb er een paar kleintjes bij gekocht. Eentje wordt in ieder geval het pindakaas bakje! Ook een kunststof spateltje, zodat ik mijn anti-aanbak koekepannetje niet sloop, is aan de uitrusting toegevoegd.

Ik heb net in de stromende regen in het donker in mijn tuin m'n nieuwe tent opgezet en twijfel nog of ik er vannacht in ga (test)slapen. Het lijkt me wel leuk, de buren zullen wel gaan denken dat ik echt gek geworden ben, maar dat denken ze waarschijnlijk toch al, dus dat maakt niet uit.

1 opmerking:

BUSHMAN'S WILD HIKING zei

Hilleberg Akto is the best one person tent.