zondag 23 januari 2011

Zeewolde (NL) / 'De Zegge'

Vandaag heb ik het eilandje 'De Zegge' bekeken. Het ligt vlakbij Zeewolde. Ik had het eiland al vanuit de lucht bekeken met Google maps maar voor een echte indruk moet je er toch zelf naar toe. Ik wou kijken of het een alternatief was voor het eiland 'Het Hooft' in het IJmeer waar ik af en toe kampeer.
Het is duidelijk een 'aangelegd' recreatie eiland en lijkt op de andere kunstmatige eilandjes in de randmeren.
Er zijn gigantisch veel aanleg plekken op dit relatief kleine eilandje. Op deze foto zie je ze nog niet eens allemaal. Je hebt niet veel fantasie nodig om je voor te stellen hoe het er hier op een mooie zomerdag aan toe gaat, dan moet het een kermis zijn! Leuk voor wie daarvan houdt. Nu was ik gelukkig de enige bezoeker.
Tijdens tochtjes in de wintermaanden is het lekker om tijdens een pauze even de Trangia aan het werk te zetten. Mijn laatste culinaire ontdekking: Unox 'Cup a Soup', serie 'specials': geroosterde Paprika & tomaat met mozzarella. Een super lekker soepje dat vanaf nu tot mijn basis uitrusting gaat behoren!
 Nog even rondgekeken in het haventje van Zeewolde.

Zeewolde is een stadje in de Flevopolder, eigenlijk zie je hier dus een haven op de bodem van de zee, de voormalige Zuiderzee.

Ik weet wat ik wilde weten. Mijn tentje zal ik in de toekomst niet op het eilandje 'De Zegge' gaan opzetten, er zijn interessantere plekken. Toch ben ik vandaag ondanks het miserabele, koude wel even lekker buiten geweest.

Net als vele andere kajakkers speur ik in de wintertijd het web af naar locaties voor nieuwe tochten, maak zoveel plannen waarvoor ik, als ik ze allemaal zou willen uitvoeren, wel een jaar vrij voor zou moeten nemen. Het maakt niet uit, dromen mag, de kortste dag is geweest, we gaan weer de goede kant op. Ik ben benieuwd naar de nog niet gemaakte foto's die ik straks, in december 2011, zit te bekijken!

Geen opmerkingen: