vrijdag 13 november 2009

Nieuw speelgoed!


Degenen die mijn blog volgen hebben in het laatste 'Biesbosch' verslag al kunnen lezen dat ik stilletjes zat na te denken over een nieuwe GPS met kaarten erin. Op zo'n moment is het 'point of no return' eigenlijk al gepasseerd!
Ik bedank mijn trouwe Garmin Etrex (foto links) voor de bewezen diensten en ga verder met de nieuwe Garmin GPSmap 60CSx (foto rechts).
Het is een beetje 'toys for boys', je verzint zoveel mogelijk argumenten waarom dit écht een verantwoorde aanschaf is.........
Ik heb het apparaat gekocht bij de GPSshop.nl. Betaling/verzending allemaal prima geregeld bij die lui. Inmiddels heb ik via openstreetmap leuke 'gratis' kaartjes gevonden die ik via het bij de GPS meegeleverde 'Mapsource' kan uploaden naar mijn nieuwe speeltje, standaard zit daar een zeer oppervlakkige kaart in waar je als kanovaarder niet veel aan hebt. De kaarten die ik inmiddels te pakken heb had ik gráág bij me gehad toen ik in de Biesbosch het spoor een beetje kwijt was. Dat gaat mij vanaf nu niet meer gebeuren! Op de foto is de Biesbosch kaart, die nu ook in mijn nieuwe GPS zit, op de laptop te zien.
De Etrex gaat voor een symbolische prijs door naar Joan en DJ en komt dus ook weer goed terecht.
Ik zal ervoor zorgen dat in de toekomst mijn tochtverslagen niet teveel overspoeld worden door 'tracklogs', waypoints, ETA's, average....blabla, etc.

Geen opmerkingen: