dinsdag 9 februari 2010

De nieuwe aanwinst: Triton Ladoga-1 Advanced

Ik had het al een tijdje in mijn hoofd. Een vouwkajak. DJ en Joan zijn er al jaren mee druk. Als ik op internet zoek naar reisverslagen van bestemmingen die ik leuk vindt dan wordt er voor zo'n tocht vaak gebruik gemaakt van een vouwkajak. Per slaaptrein of vliegen naar een bestemming toe lijkt me geweldig. Ik houd niet van lange stukken autorijden.
Ik was er al een lange tijd uit dat áls ik er een zou kopen het een Triton Ladoga-1 moest worden. die komt goed uit de test. Zie: test in Kanumagazin. De prijs van deze Rus is  prima in vergelijk met bijvoorbeeld een mooie maar ook wel hele dure Feathercraft. De Ladoga wordt geleverd mét spatzeil en roertje, iets waar je bij andere merken bijna altijd een meerprijs voor moet betalen. De kano zit in een transportzak die tevens rugzak is. Op de foto de ingepakte kajak. De peddels krijg je er niet bij maar geven op de foto even aan hoe kompakt deze kajak is. Het gewicht is ook niet slecht: 18 kg.
 

 
De puzzel kan beginnen, er wordt een duits talige handleiding bij geleverd die O.K. is.

Op alle websites wordt je er al voor gewaarschuwd dat de eerste keer opbouwen een 'gevecht' is, het materiaal moet zich nog een beetje vormen etc. Ik dacht, ik ben een grote sterke vent en best wel handig, wat een gezeur, ik zet dat ding wel even vlot in elkaar. Niet dus! Het zweet stond op mijn kop! Na een uur zwoegen was ie eindelijk klaar, maar......... het resultaat is het zeker waard!   
Ongelofelijk hoe ze met met een paar stangetjes, wat pvc en 2 luchtkamers zo'n prachtige strakke rompvorm weten te maken.
 
Bovenstaande foto zonder het grote spatzeil.

De eerste keer afbreken is ook een gevecht, je krijgt het frame bijna niet uit de hoes. De juiste volgorde en wat siliconen spray doen wonderen. Overal wordt gezegd dat na een paar keer op en afbouwen alles een stuk makkelijker gaat, nog even doorbijten dus.
Het is een prachtige kajak, laat de zomer maar komen. 

Ik  heb nog een leuke bestemming gevonden trouwens: De Isar in Beieren. Zie:  info en foto's, daar ga ik zeker een keer varen. Slaaptrein naar München en dan met lokale treintjes verder.

1 opmerking:

rob admiraal zei

Arne,
Bedankt voor de mooie fiets foto's.
Ik kan haast niet wachten tot mijn eigen transalp.
Een mooie boot ook, ik doe mijn leven lang al in kano's en kayaks maar deze had ik nog niet gezien.
Heel veel plezier er mee.

rob admiraal